GILLY'S CUISINE is a selection of recipes from both English and French cooking, translated in both languages and with photos so everyone can try. The recipes are all big favourites with my family and friends. New recipes are added regularly so if you would like to get the latest recipes and news please don't hesitate to leave your email address in the column on the right.

GILLY'S CUISINE est une sélection de recettes de cuisine anglaises et françaises, traduites dans les deux langues avec des photos, pour que tout le monde puisse les essayer. Les recettes sont les coups de coeurs de ma famille et mes amis. Des nouvelles recettes sont mises en ligne régulièrement donc n'hésitez pas à laissez votre adresse mail dans la colonne de droite, si vous souhaitez recevoir gratuitement les recettes et nouveautés.

dimanche 30 novembre 2008

CRUMBLE POIRES CHOCOLAT

CRUMBLE POIRE CHOCOLAT (spécialement pour Florent)

Ingrédients

Une grande boîte conserve de Poires (ou de poires fraîches, pelées et sans le trognon)

200g Chocolat de bonne qualité (Nestlé Dessert par exemple) - brisé en de petits morceaux

Petit carton de crème liquide

100g Farine

50g Beurre ou Margarine

50g Sucre cristallisé


Enlevez le sirop des poires (si vous utilisez les poires en conserve).
Coupez les poires en morceaux et mettez-les dans un plat (bien beurré) qui peut aller au four.


Faites fondre le chocolat au bain-marie.


Lorsque le chocolat est lisse, enlevez-le de la chaleur et rajoutez le carton de crème liquide.


Mélangez bien et mettez le tout sur les poires. Mélangez bien.



Pour faire la partie "Crumble" - mettez la farine et le beurre dans un bol et mélangez avec les doigts jusqu'à ce que le mélange ressemble à des miettes de pain.


Rajoutez le sucre, mélangez bien et ensuite mettez le tout sur les poires chocolatées.


Veillez à ce que les poires soient bien couvertes sans appuyer dessus.


Faites cuire dans un four préchauffé (180°C) pour 30 à 40 minutes jusqu'à ce que le dessus soit
légèrment doré.





PEAR AND CHOCOLATE CRUMBLE (especially for Florent)


Ingredients

Large tin of Pears (or ripe fresh pears, peeled and cored)200g good quality chocolate (broken into small pieces)

Small carton of thin cream (creme liquide)

100g Plain flour

50g Butter or margarine

50g Granulated sugar




Drain the liquid from the pears, if using a tinned variety, and cut into pieces. If using fresh pears, cut them into manageable pieces. Arrange them in an oven proof dish.

Melt the chocolate over a pan of simmering water (bain-marie).

When the melted chocolate is smooth, remove from the heat and add the carton of cream. Mix in well then pour over the pears. Mix them well.


To make the crumble topping – measure the flour and butter or margarine into a bowl and “rub-in” using your fingertips until the mixture looks like breadcrumbs. Stir in the sugar and then sprinkle this mixture on top of the chocolatey pears. Make sure the pears are well covered but don't press the mixture down.


Cook in a pre-heated oven (180°C Gas Mark 5) for 30 – 40 minutes until the top has browned a bit.


Allow the crumble to cool a little. We think it's best to serve it warm with cream or ice-cream.



1 commentaire:

  1. Great recipe! Although it is also important to try crumble with apple and blackberry's, or various red fruit...

    Can't wait for the next entry, hope it's onion tart or pumpkin pie...

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