GILLY'S CUISINE is a selection of recipes from both English and French cooking, translated in both languages and with photos so everyone can try. The recipes are all big favourites with my family and friends. New recipes are added regularly so if you would like to get the latest recipes and news please don't hesitate to leave your email address in the column on the right.

GILLY'S CUISINE est une sélection de recettes de cuisine anglaises et françaises, traduites dans les deux langues avec des photos, pour que tout le monde puisse les essayer. Les recettes sont les coups de coeurs de ma famille et mes amis. Des nouvelles recettes sont mises en ligne régulièrement donc n'hésitez pas à laissez votre adresse mail dans la colonne de droite, si vous souhaitez recevoir gratuitement les recettes et nouveautés.

vendredi 30 janvier 2009

CARROT CAKE

Ingrédients

125g Farine levante
1 pincée de sel
1 cuillére à café de cannelle en poudre
2 Oeufs
125g Sucre Roux
100ml d'huile de Tournesol
150g Carottes, épluchées et finement râpées
50g St Moret (ou fromage blanc)
200g Sucre Glace

Préchauffer le four à 180°C





Tamiser la farine, le sel et la cannelle au-dessus d'une jatte.
Ajouter le sucre roux, les oeufs et l'huile
.


Incorporer les carottes râpées et bien mélanger.
Beurrer un moule à gâteau carré de 20cm et le chemiser avec du papier cuisson.
Mettre le mélange dans le moule et cuire pendant 20 - 25 minutes.
Le gâteau doit être juste ferme au toucher

.

Laisser refroidir dans le moule.
Pour le glaçage - dans une jatte, battre le St Moret (ou fromage blanc) et le sucre glace jusqu'à ce soit lisse.
Etaler le glaçage sur le gâteau et couper en morceaux.

Merci de Paul , le cuisiniste et son apprentis, Sebastian - nos "tasters" cette semaine.

Ingredients

125g Self raising Flour
Pinch Salt
1 teaspoon Cinnamon
125g Brown Sugar
2 Eggs
100ml Sunflower Oil
150g Carrots, peeled and finely grated
50g Cream Cheese (or fromage blanc)
200g Icing Sugar

Preheat the oven to 180°C;
Sieve the flour, salt and cinnamon into a bowl.
Add the brown sugar, eggs and sunflower oil.
Then add the grated carrots.
Mix it all really well.
Grease a 20 x 20cms baking tin and line it with baking parchment.
Pour the mixture into the tin and bake for 20 - 25 minutes until the cake is just firm to the touch.
Leave the cake to cool in the tin.
Now make the Icing - beat the cream cheese (or fromage blanc) and the icing sugar together until you have a smooth creamy paste.
When the cake is completely cold, spread the icing over the top, using a fork to make pretty patterns, if you like.
Cut the cake into pieces and eat!

Many thanks to Paul, our kitchen builder, and his apprentice, Sebastian - our "tasters" for this week.

4 commentaires:

  1. un de mes desserts préférés! mais pour le glaçage, je n'ai jamais pensé au fromage blanc :)

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  2. for someone who doesn't really like carrots or cake, i must say this carrot cake is ravishingly good.

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  3. thank you Gilly for this carrot cake recipe i was waiting for ! i must try it this week-end !!

    do you know i'm watching the blog every evening, even if i know i have to wait until next sunday, it relaxes me to read the old recipes and just imagine all the really good food it is possible to cook !!!

    true !

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  4. ce carrot cake est ... bouleversant, et au moins 2 amis à moi sont d'accords !!

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