GILLY'S CUISINE is a selection of recipes from both English and French cooking, translated in both languages and with photos so everyone can try. The recipes are all big favourites with my family and friends. New recipes are added regularly so if you would like to get the latest recipes and news please don't hesitate to leave your email address in the column on the right.

GILLY'S CUISINE est une sélection de recettes de cuisine anglaises et françaises, traduites dans les deux langues avec des photos, pour que tout le monde puisse les essayer. Les recettes sont les coups de coeurs de ma famille et mes amis. Des nouvelles recettes sont mises en ligne régulièrement donc n'hésitez pas à laissez votre adresse mail dans la colonne de droite, si vous souhaitez recevoir gratuitement les recettes et nouveautés.

jeudi 15 octobre 2009

POIRES PAPPLEWICK / PAPPLEWICK PEARS

POIRES PAPPLEWICK

Mes remerciements à Mary pour cette recette. Le nom vient du village de Papplewick dans le Nottinghamshire en Angleterre. Soit dit en passant, au Moyen-Âge, le village de Papplewick marquait l'une des entrées du Forêt de Sherwood (la maison du légendaire Robin des Bois !!)



Ingrédients

1 Poire par personne
Crème Liquide
Sucre Pure Canne
Muscade Moulue
Cannelle Moulue

Préchauffez le four à 180°C.
Pelez les poires et coupez en moitiés.



Disposez-les dans un plat.



Couvrez les poires avec la crème et saupoudrez avec le sucre de canne, mélangé à la cannelle et la muscade moulue.



Faites cuire pour 20 minutes.
Servez tiède ou froid.




Qui est-ce ?? Guess Who ??

PAPPLEWICK PEARS

My thanks to Mary for this recipe. Named after the village of Papplewick in Nottinghamshire. Incidentally, in medieval times the village of Papplewick marked the Southern gateway to Sherwood Forest (home of the legendary character, Robin Hood!!)

Ingredients

1 Pear per person
Double Cream
Demerara Sugar
Ground Nutmeg
Ground Cinnamon

Preheat the oven to 180°C.
Peel the pears and cut in half.
Place the pears in a dish.
Cover them with cream and then sprinkle with sugar mixed with ground nutmeg and ground cinnamon.
Cook for 20 minutes.
Serve warm or cold.

1 commentaire:

  1. With a disguise like that, I've no idea who it is!

    RépondreSupprimer